Södra Kroatien

5 oktober - 8 dagar

Följ med på en fantastisk resa till Södra Kroatien. Vi kommer att bo i staden Makarska som ligger på Makarska Rivieran. Staden är känd för sina långa vita stränder, lummigt gröna pinjeskog och höga berg. Med buss gör vi utflykter till städerna Split och Dubrovnik. En av dagarna besöker vi nationalparken Krka som är en av de vackraste parkerna med sina många små vattenfall. Vi gör en båtutflykt till Kroatiens tredje största ö Brac, här är naturen otroligt vacker och vi omges av aprikosträd, olivlundar, branta klippor och lugna fiskebyar.

Reseschema

Lördag. Vi flyger direkt med Norweigan till Split. När vi har landat möts vi av egen buss som tar oss in till Split. Vi äter lunch tillsammans på en trevlig restaurang och möts av vår svensktalande lokalguide som guidar oss genom staden med en rik historia som sträcker sig över 2 000 år tillbaka i tiden. Vi kommer bl.a. att få se Diocletianus palats som är en av de mest populära sevärdheterna i Kroatien. Palatset byggdes av den romerska kejsaren Diocletianus som ett palats och ett militärt område. Vi kommer också att få se Jupiters tempel, Papalic- palatset och S:t Dujes katedral. Passa på att promenera runt på de smala och pittoreska gatorna i stadens gamla centrum.

Under eftermiddagen går vår färd vidare till Makarska där vi tilldelas våra rum på fyrstjärnigt hotell fint beläget vid strandpromenaden. Vi blir sedan serverade gemensam middag i hotellets restaurang. 

Split

Söndag. Efter frukost är dagen fri för egna aktiviteter. Det finns mycket att utforska i Kroatien. Reseledaren tipsar gärna om Makarskas guldkorn. Kanske lockar det att göra ytterligare en båttur till någon av de fantastiska öarna i det kristallklara Adriatiska havet? Eller besöka någon av de närliggande städerna på Makarska Rivieran. Men det är inte fel att njuta av vår ort, Makarska, strosa bland palmträden längs hamnpromenaden inramad av bougainvillea och cypresser. På kvällen samlas vi och äter gemensam middag på hotellet.

Vårt hotell fint beläget vid strandpromenaden i Makarska

Måndag. Efter frukost är det dags att bege oss till Dubrovnik. Här tar vår svensktalande lokalguide med oss på en spännande stadsvandring. Vi guidas genom gamla stans medeltida gränder och vi får se en av Dubrovniks främsta sevärdheter, Sponzapalatset. Det magnifika palatset påminner om republiken Dubrovniks storhetstid och har genom sin långa historia använts till allt ifrån bank till tullhus. Sedan har vi tid för lunch på egen hand, här finns gott om trevliga restauranger och caféer att välja mellan. Uppe på stadsmuren kan man gå runt hela Dubrovniks gamla stad. Muren är strax under två kilometer lång och upp till sex meter bred. Här kan du njuta av den magnifika utsikten. Längs med promenaden finns några fik och dryckesstånd där du kan ta en paus och svalka dig under promenaden. Gemensam middag tillbaka på hotellet.

Dubrovnik Stad
Dubrovnik

Tisdag. Efter frukost är det dags för en härlig båttur till ön Brac. Brac är Kroatiens tredje största ö som bjuder på en otroligt vacker natur omgiven av aprikosträd, olivlundar, branta klippor och lugna fiskebyar. Brac är främst känt för sin vita kalksten som förr i tiden var öns största handelsvara. Flera kända byggnader är delvis byggda av den kalkstenen, bl.a. Vita Huset i Washington. Ombord på båten serveras vi lunch med vin. Från båten kommer vi att ha en fantastisk utsikt över hela Makarska Rivieran. Till kvällen samlas vi återigen över en gemensam middag på hotellet.

Onsdag. Efter frukost åker vi till nationalparken Krka som är en av de vackraste parkerna i Kroatien med sina många vattenfall och lummigt gröna natur. Vi möts av vår svensktalande lokalguide som kommer att visa oss runt i nationalparken och dess enastående natur.

Under dagen äter vi gemensam lunch på en restaurang i nationalparken. Efter en trevlig dag kommer vi till Etnoland Dalmati. Här möts vi av vår guide som berättar om dalmatiernas historia och deras traditioner. Vi visas bland stenhus och få se hur hushållen sköttes. Därefter kommer vi att delta i en vinprovning och bjudas på en traditionell dalmatisk middag.

Nationalparken Krka

Torsdag. Efter frukost är dagen fri att njuta av Makarska på egen hand. Varför inte njuta av den två kilometer långa sandstranden? Lunch är bokad för oss och dukas fram på en genuin restaurang inte långt ifrån hotellet. Till kvällen samlas vi återigen för en gemensam middag på hotellet.

Fredag. Efter frukost gör vi en halvdagsutflykt till Imotski som är en charmig liten stad ca fyra mil från Makarska. Vi gör även ett besök på en vingård i närheten för en trevlig vinprovning. Till vinet kommer vi att få smaka på lokala delikatesser såsom ost och skinka. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Vi samlas åter på kvällen för gemensam middag på hotellet.

Lördag. Efter frukosten åker vi med vår buss till Splits flygplats där vi med Norwegian flyger direkt till Arlanda. Vidare färd till resebyrån för er som har bokat buss.

OBS! Ta med giltigt pass.

 

5 oktober - 8 dagar

2-bäddsrum: 12 590 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

Om busstransfer resebyrån-Arlanda önskas tillkommer 150kr. OBS ange detta i bokning!

Praktiska upplysningar

 

Vi använder cookies Jag godkänner