Bornholm – Solens Ö

22 augusti 2019 - 4 dagar

Följ med oss till sommarens härliga resmål – den danska ön Bornholm. Här ser vi märkliga fornminnen och fiskebyar med små hus. Landskapet är mycket skiftande med vackra bokskogar och branta klippformationer vid havet.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 7.30, Södertälje kl. 8

Dag 1. Bussen kör längs Vätterns östra strand till Hooks Herrgård där lunch serveras. På eftermiddagen kör vi vidare mot Ystad och båten till Bornholm som avgår klockan 18.30. Ombord bjuds middag innan båten lägger till i Rönne hamn där bussen tar oss till det uppskattade Hotell Griffen där vi bor i tre nätter. På hotellet finns en trevlig SPA-avdelning som hotellets gäster har fri tillgång till. Behandling ingår ej.

För mer information och bokning av SPA-behandling ring 0045 42 36 88 83.

Vackert belägna Hotell Griffen

Dag 2. Dagen inleder vi med frukost och efter en rundtur i Rönne besöker vi det säregna landskapet vid Due Udde, med den otroligt vita sanden. Här är sanden så fin att den tidigare användes vid tillverkning av timglas.

Under turen kommer vi förbi de pittoreska städerna Nexö och Svaneke. Nexö är den näst största staden på Bornholm. Det är en stad som i allra högsta grad präglas av fiske. Svaneke är en av de bäst bevarade städerna med gammal stil i Danmark. För övrigt är det också den stad där solen skiner först, i hela Danmark. Här finns möjlighet till lunch och vi får sedan lite tid på egen hand att strosa omkring. Vi passerar Almindingen, öns stora skog. Vi kommer till ”blomsterstaden” Åkirkeby.

Framåt kvällen kommer vi till vårt hotell för en stunds avkoppling, innan det är dags för gemensam middag.

Bornholms vita sandstränder

Dag 3. Vi börjar dagen med en härlig frukost. Denna dag ska vi göra en rundtur till de norra delarna av ön. Vi ser vackra klippformationer, naturscenerier, och mäktiga Hammershus - beläget på sin klippa 74 meter över Östersjön. Det är den bäst bevarade medeltida försvarsanläggningen i Norden, näst ringmuren i Visby.

Vi passerar den nordligaste delen av Bornholm med tvillingstäderna Sandvig och Allinge. Vi kör söderut längs ”Bornholms Riviera” - en kantig kuststräcka som präglas av klippor och små vikar med ett rikt fågelliv. Vid Helligdomsklipporna studerar vi Bornholms klippor på nära håll.

Vi besöker Konstmuseet och serveras lunch. Därefter fortsätter vår färd mot Gudhjem, en underbar idyll med branta gator och sköna hus där blommor frodas. Vi åker med bussen på de slingrande gatorna i byn ner till hamnen där ”Pelle Erövraren” spelades in. Inte långt från Gudhjem ligger Österlars Rundkirke. Vi gör ett besök i kyrkan, som är den största av de fyra rundkyrkorna som finns på ön. Gemensam middag på hotellet. 

Österlars Rundkirke

Dag 4. Frukost serveras och sedan tar vi båten till Ystad. Färden fortsätter med buss genom Österlen och lunch dukas fram under dagen. Färdne fortsätter genom Blekinge och Småland, vi stannar för nödvändiga raster.

Åter i Stockholm omkring klockan 22.30.

Lunch ingår ej dag 2.

OBS! Ta med giltigt pass.

22 augusti 2019 - 4 dagar

2-bäddsrum: 6 590 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

Lunch ingår ej dag 2.

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.