Försommar vid Vättern med Visingsö, Ellen Keys strand, Vadstena

8 juni 2019 - 2 dagar

Reseschema

Avresa från Uppsala kl. 6.45, Stockholm kl.8, Södertälje kl. 8.30

Lördag. Vi färdas söderut igenom ett sommarfagert landskap och möts snart av vyn över Vättern. I Gränna passar vi på att stanna till och gottegrisarna kan handla en strut av de berömda polkagrisarna. Vi färjar över till Visingsö och där väntar vår lunch. Med vår buss gör vi en rundtur på sagoön, förbi  blommande sommarängar. Vi ser Visingsborgs slottsruin och stannar till vid Kumlaby kyrka.

Efter en härlig eftermiddag på Visingsö åker vi den vackra vägen längs Vätterns strand till Jönköping och Elite Hotel. Middag på hotellet.

Visingsö

Söndag. Efter hotellets rikliga frukostbuffé åker vi vidare till Ellen Keys Strand som ligger vackert vid Vättern. Ellen Key var en världsberömd visionär, författare, pedagog, fredsivrare och kvinnosakskämpe. Hon lät bygga sitt älskade Strand i början av förra seklet och det är inspirerat av Italien, jugend, den svenska herrgården och inte minst hennes eget barndomshem Sundsholms herrgård. Här får vi en intressant visning.

Färden fortsätter och i Vadstena stannar vi för lunch. Tillsammans med vår reseledare gör vi en promenad i den välbevarade trästaden med sina kullerstensgränder, imponerande Vasaborg och Heliga Birgittas klosterområde. Innan hemkomsten stannar vi till i Gamla Linköping.

Åter i Stockholm omkring klockan 18.

Ellen Keys Strand

8 juni 2019 - 2 dagar

2-bäddsrum: 2 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.