Midsommar i Bohuslän

20 juni 2019 - 4 dagar

Saltstänkta klippor och solglittrande vatten utgör en fantastisk inramning till en härlig Midsommarresa. Vi bor på lyxiga Strömstad SPA & Resort, beläget 10 meter från havet! Njut av saltvattenspoolen och utomhusjacuzzin med en underbar utsikt över hamnen.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 8, Södertälje kl. 8.30

Torsdag. Efter att passerat Örebro och Karlstad kommer vi in i Dalsland. Sen lunch serveras på Edsleskogs Wärdshus, vackert beläget vid Edslans strand. Färden fortsätter genom den fantastiska och vilda naturen till Strömstad. Middag och övernattning i tre nätter på lyxiga Strömstad SPA & Resort. 

För information och bokning av SPA, vänligen kontakta hotellet direkt 0526-30300.

Omgivning runt vårt hotell Strömstad SPA & Resort

Midsommarafton. En välsmakande frukost dukas fram och vi möter sedan upp vår lokalguide för en heldag bland saltstänkta klippor. Vi börjar med båtturen ”Smuggeltur i Skärgården” där vi får höra historien om smugglarkungen Bremer och hans äventyr i skärgården. Kaffe och fralla serveras ombord.

Efter en intressant tur kommer vi fram till skärgårdsidyllen Sydkoster för en guidad tur. De natursköna Kosteröarna är Sveriges mest västliga öar med ett levande samhälle där bofasta kosterbor uppgår till knappa 300. Närheten till havet präglar samhället och största delen av öarna är naturreservat. Ön visar upp en vacker och dramatisk natur med många olika skiftningar med sina härliga badstränder, ljunghedar och små skogar till klapperstensfält med tydliga spår från istiden.

Tillbaka på fastlandet serveras en sen lunch på Furholmen Restaurang. Här blir det trevlig stämning med trubadur och allsång innan vi beger oss tillbaka till vårt hotell. Gemensam middag på hotellet. 

Koster

Midsommardagen. Frukost dukas fram och sedan bär det av till Norge och Halden. Här besöker vi Fredrikstens Fästningsområde för en guidad tur då vi får höra den intressanta historien om fästningen och det oväntade slutet på den svenska invasionen 1718. Lunch serveras under dagen. Tillbaka på hotellet ges tid på egen hand, varför inte ta ett dopp? Gemensam middag dukas fram på hotellet.

Söndag. Efter frukost beger vi oss till Tanumshede för en visning av Vitlyckehällen (ett av UNESCOS Världsarv). Färden går sedan till trakterna av Halle- och Hunneberg där lunch serveras på Ronnums Herrgård. Hemresan går förbi Mariestad, Örebro och Eskilstuna.

Åter i Stockholm omkring klockan 20.

OBS! Ta med giltigt pass.

Tanumshede Viltlyckehäll och Fredrikstens Fästningsområde

20 juni 2019 - 4 dagar

2-bäddsrum: 7 890 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.