Midsommar i Gästrikland

20 juni 2019 - 3 dagar

Reseschema

Avresa från Södertälje kl. 8, Stockholm kl. 9, Uppsala kl. 10

Torsdag. Färden går till Lövstabruk, en gång i tiden landets största järnbruk. Här möts vi av en guide som tar oss på en historisk resa i herrgården. Lunch serveras på Leufstabruks Wärdshus och resan går vidare till Clarion Hotel Winn, centralt beläget i Gävle. Ta gärna med badkläder för ett dopp i inomhuspoolen! Gemensam middag på hotellet.

Lövstabruk

Midsommarafton. Efter frukost beger vi oss till Wij Trädgårdar som är ett unikt centrum för nordisk trädgårdskultur i Ockelbo. En guide tar oss med och berättar om denna vackra plats med all sin blomsterprakt. Lunch serveras och därefter startar det traditionella midsommarfirandet. Tillbaka på hotellet dukas en midsommarbuffé fram!

Wij Trädgårdar

Midsommardagen. Efter frukost tar vi en sväng till Gamla Gefle, ett område med äldre bebyggelse som klarade sig undan den stora stadsbranden 1869. Vi får höra historien om Joe Hill, diktaren, sångaren och agitatorn som föddes här 1879. Sedan åker vi vidare till Söderfors Bruk där vi får en guidad tur och serveras lunch på Söderfors Herrgård. Åter i Stockholm omkring klockan 16. 

20 juni 2019 - 3 dagar

2-bäddsrum: 4 490 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.