Malena Ernman i Dalhalla med Lisa Nilsson och Philip Jalmelid samt besök på Carl Larssons Sundborn

6 juli 2019 - 2 dagar

I många år har Malena Ernman genomfört storslagna sommarkonserter i det anrika kalkbrottet utanför Rättvik och 2019 blir inget undantag – nu är det klart att Malena besöker Dalhalla för elfte året i rad. Med sig på scenen har hon i år bland andra Lisa Nilsson som inte behöver någon närmare presentation. Hon är en pionjär i den svenska soulhistorien med hits som Himlen runt hörnet och en röst som borde fridlysas. Även Philip Jalmelid gästar föreställningen. Han har fått fantastiska lovord för sina insatser i Les Misérables, Chess, Doktor Zjivago, Hair och Jesus Christ Superstar. Han är aktuell på Oscarsteatern där han gör huvudrollen i musikalen Såsom i himmelen, baserad på filmen med samma namn.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 11

Lördag. Bussen kör till Sala där kaffe och smörgås serveras på Måns-Ols. Färden går vidare och i Falun tilldelas vi rum på Scandic Lugnet i utkanten av Falun. En tidig middag serveras och sedan beger vi oss till det gamla kalkbrottet som byggts om till en av landets vackraste konsertlokaler, Dalhalla. Vi njuter av föreställningen och tillbaka på hotellet väntar kaffe och nattmacka.

Söndag. En härlig frukostbuffé står framdukad. Färden går till Carl Larssons hem i Sundborn, ett allkonstverk som Carl och Karin Larsson skapat tillsammans. Med sitt måleri har Carl Larsson gett oss en nationalskatt. Karin var utbildad på Konstakademin i Stockholm men vid hennes makes sida kom hennes konstnärliga uttryck mer att kretsa
kring hemmet. De flesta textilier på gården är skapade av Karin, som också ritade en del möbler. Vi får en visning av huset och lunch serveras på Hyttstugan. Det ingår även entré till Konstutställningen i närbelägna Kvarnen.

Åter i Stockholm omkring klockan 19.30.

6 juli 2019 - 2 dagar

2-bäddsrum: 3 490 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.