Hardangervidda

24 juli 2019 - 4 dagar

Välkommen att följa med till Norge och färdas genom en underbar natur med djupa fjordar, höga fjäll och vackra dalgångar. En dag åker vi tåg på den fantastiska Flåmsbanan. En annan utflyktsdag åker vi buss till Eidfjord och sedan upp till Kjeåsen, gården som blev känd genom boken ”Folket på Kjeåsen”. Under resan bor vi i tre nätter på Bardøla høyfjellshotell i den kända turistorten Geilo.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 7.30, Södertälje kl. 8

Onsdag. Färden går förbi Karlskoga, Karlstad, Årjäng och Örje. Lunch serveras under dagen. Resan går in i vårt vackra grannland och till kvällen kommer vi till Geilo, beläget i utkanten av Hardangervidda på 800 meters höjd. Vi befinner oss i underbar högfjällsnatur och med det nästan 2 000 meter höga Hallingskarvet i bakgrunden. Middag och övernattning på Bardøla Høyfjellshotell.

Torsdag. Efter frukost väntar en fantastisk utflyktsdag. Vi åker till Eidfjord, beläget längst in i Hardangerfjorden. Här besöker vi Hardangervidda Natursenter som ligger i dramatisk och vacker ”Vestlandsnatur”. Här finns utställningar av olika slag men det mest fantastiska är Supervideografen. Med hjälp av teknikens under bjuds en fantastisk upplevelse mellan höga fjäll och djupa fjordar med nervpirrande filmsekvenser över branta stup och mäktiga vattenfall.

Sedan väntar ett besök på Kjeåsen vackert belägen på en avsats innerst i Simadalsfjorden. Gården är inte längre i drift men mycket välbesökt av turister som lockas till ”Världens mest otillgängliga gård”. Idag leder en väg upp till gården men tidigare ledde endast en brant stig från fjorden upp till gården, Den svenske författaren Bror Ekström besökte Kjeåsen på 1950- talet och skrev den omåttligt fascinerande boken Folket på Kjeåsen. Vi rekommenderar att du läser den innan besöket. Vi promenerar omkring bland de gamla byggnaderna och tänker tillbaka på svunna tider samtidigt som vi njuter av naturscenerierna. Vi hinner även med ett besök vid den mäktiga Vöringforsen, ett av Norges mest besökta turistmål där man fascineras över vattnets enorma styrka. Middagen står framdukad vid återkomsten till hotellet.

Kjeåsen

Fredag. En tidig frukost serveras och sedan väntar en båttur med underbara naturscenerier utanför fönstret. En två timmars upplevelse till sjöss, genom Nærøyfjorden och Aurlandsfjorden från Gudvangen till Flåm. Lunch serveras i Flåm och sedan väntar en tur med tåg på den berömda Flåmsbanan för en färd genom natursköna Flåmsdalen till Myrdal tur och retur. Under turen ser vi allt från de snötäckta bergstopparna, vattenfall som kastar sig nedför fjället till mjuka fjordlandskap. Framåt kvällen samlas vi åter i goda vänners lag på vårt hotell och ser fram mot en trevlig kväll med en god middag. 

Fjordkryssning och Flåmsbanan i natursköna områden

Lördag. Frukosten dukas fram och hemfärden går genom Värmland och lunch serveras under dagen. Säkert har vi många underbara vyer och naturscenerier fastetsade på näthinnan efter denna resa i det natursköna Norge.

Åter i Stockholm omkring klockan 20.

Lunch ingår ej dag 2.

OBS! Ta med giltigt pass.

Länk till Google Maps för färdrutt

24 juli 2019 - 4 dagar

2-bäddsrum: 6 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

Lunch ingår ej dag 2.

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.