Atlanterhavsveien med båttur på Geirangerfjorden

7 augusti - 6 dagar

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 8

Onsdag. Färden går in i Värmland och lunch dukas fram på Gate Gästgiveri. Vi kommer sedan till gränslandet Morokulien för att titta på fredsmonumentet från 1914. Vi fortsätter in i Norge för middag och övernattning på Scandic Ringsaker i Furnes, strax norr om Hamar.

Torsdag. Efter frukost åker vi vidare och naturen blir vildare och vackrare längs Rondane Nationalpark och genom Ottadalen. Dagens lunch består av medhavd matsäck som intas i vår vackra natur. Under eftermiddagen kommer vi till Geiranger för middag och övernattning på Hotel Union.

Fredag. Frukost dukas fram och sedan väntar en 90 minuters båttur i Geirangerfjorden som anses vara bland de mest natursköna norska fjordarna. Vi färdas genom ett sagolandskap med majestätiska snöklädda bergstoppar, vackra vattenfall, den vilda gröna naturen och den magiskt blå fjorden som sedan 2005 är med på UNESCOs Världsarvslista. De kända forsarna Brudslöjan, Friaren och De Sju Systrarna kastar sig utför fjällsidorna. Gårdar ligger djärvt placerade på klipphyllor utefter de lodräta fjällväggarna, hundratals meter över fjorden. Tillbaka i Geiranger, fortsätter resan med buss längs den berömda Örnvägen. Snart kommer vi ut i kustbandet via broar och färjor till Molde för middag och övernattning på Quality Hotel Alexandra.

Geirangerfjorden

Lördag. Efter frukost lämnar vi Molde för en tur på den kända Atlanterhavsveien, som länkas samman av broar och vägbankar mellan holmar och skär. En naturupplevelse av stora mått! Vi åker även genom Atlanterhavstunneln och i Kristiansund ges möjlighet till lunch. Även under eftermiddagen åker vi genom storslagen natur, vår väg kantas av berg och grönska i kustsbandet. Framåt kvällen kommer vi till Thon Hotel Nidaros i Trondheim. Vi tilldelas våra rum, intar gemensam middag och sover gott efter en innehållsrik och givande dag.

Söndag. Frukosten smakar bra och vi möter vår lokalguide för en två timmars tur i Trondheim då vi får höra om stadens spännande historia. Staden är en riktig pärla med grönskande parker och blommande trädgårdar och lustigt målade trähus. Färden går vidare in i Sverige och lunch serveras på Storliens Högfjällshotell. Vidare genom Åre till Östersund. Vi checkar in på vårt centralt belägna Clarion Hotel Grand i Östersund och därefter är det dags för en gemensam middag. De som vill tar en kvällspromenad längs Storsjöns strand och spanar efter det fridlysta Storsjöodjuret!

Måndag. Efter frukost går färden genom till Medelpad. Här serveras lunch på anrika Hotel Knaust i Sundsvall.

Åter i Stockholm omkring klockan 20.

Lunch ingår ej dag 3 och 4.
OBS! Ta med giltigt pass.

Länk till Google Maps för färdrutt

7 augusti - 6 dagar

2-bäddsrum: 9 790 kr/person

Enkelrumstillägg: 400 kr/natt

Lunch ingår ej dag 3 och 4.

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies Jag godkänner