Gotland

12 augusti - 4 dagar

”Det är som att resa utomlands” brukar folk säga som har varit här. Blunda, lyssna, dofta, smaka och njut av allt det som är så unikt för denna ö. Man blir verkligen betagen av den sagolika miljön. Vad sägs om flest soltimmar i landet, en natur som lockar diktare och konstnärer att återvända hit år efter år, lokala hantverkare med gediget yrkeskunnande och historisk mark var du
än går.

Reseschema

Avresa från Uppsala kl. 9.30 Stockholm kl. 10.45

Måndag. Bussen åker till Nynäshamn för vidare färd med färjan till Gotland. Vi har reserverade fåtöljer i aktersalongen och enklare lunch ingår ombord innan ankomsten till Visby. I Visby finns tid för egna strövtåg eller så följer du med på en guidad  stadsvandring innanför ringmuren och ser Almedalen, Fiskaregränd, Domkyrkan och Botaniska trädgården. Middag och övernattning på Best Western Solhem Hotel beläget vid ringmuren.

Tisdag. Frukost serveras och sedan går färden norrut till Fårö med sin säregna natur  och de ståtliga raukarna i Langhammars hammar. Vi besöker Bergmancenter med flera utställningar som skildrar Ingmar Bergmans privata såväl som professionella liv. En lättare lunch serveras på Café Smultronstället och under eftermiddagen kommer vi även till Krusmyntagården med sin kaskad av dofter från örter. Här kan du handla med dig hem av alla sorts kryddor, oljor och tvålar! Tillbaka på hotellet väntar middag.

Onsdag. Efter frukost går färden söderut till Koviks fiskeläge, en unik miljö från svunnen tid. Den vackra kustvägen tar oss söderut till Kettelviks Stenmuseum. Med mekaniseringen av stenindustrin har de flesta stenhuggarna försvunnit. Här ser vi den gamla arbetsmiljön innan resan går vidare till rauken Hoburgsgubben. Lunch serveras på Restaurang Majstregården. Sedan far vi till Bottarvegården som är en museigård från 1800-talets mitt, här visas hur folket levde på en storbondes gård förr. Möbler och lösöre finns bevarat och här finns även en hantverksbutik. Till kvällen blir det lammgrillning på Frimis! 

Torsdag. Efter frukost har du hela dagen till eget förfogande i sommarstaden Visby. Passa på att smaka saffranspannkaka med salmbärssylt, eller besök Fornsalen med fynd från öns rika historia! Återsamling vid hotellet, utcheckade med bagage i bussen klockan 15.20 för att bege oss till färjan som går klockan 16.30. Istället för lunch, ingår denna dag enklare middag på båten. Efter fyra sköna och innehållsrika dagar är vi åter i Stockholm omkring klockan 21.

12 augusti - 4 dagar

2-bäddsrum: 7 290 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies Jag godkänner