Opera på Skäret ger Trollflöjten med övernattning på Grythyttan

18 augusti 2019 - 2 dagar

Vid stranden av sjön Ljusnaren mitt i Bergslagen ligger ett unikt operahus. I denna klassiska gruv och skogsbygd har Opera på Skäret under de senaste tretton åren etablerat sig som Sveriges ledande sommaropera. Här spelas varje sommar de stora verken ur operahistorien. Sångare från världens alla hörn kommer för att sjunga i det mytomspunna operahuset med sin numera världsberömda akustik. I sommar ges Trollflöjten av Mozart, operan är i två akter och kommer att sjungas på originalspråket tyska. Det finns textmaskiner som översätter till svenska. Örebros Svenska Kammarorkester står för musiken. Varje uppsättning på Opera på Skäret besätts med solister på högsta internationella nivå, var och en handplockad för sina specifika kvaliteter. Genom åren har en lång rad världsstjärnor sjungit här och flera utländska solister har debuterat för den svenska publiken på Opera på Skärets scen. Sångare och produktionsteam är inte klara vid tiden för katalogens tryckning, vänligen se vår hemsida för uppdaterad information.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 9.30

Söndag. Färden går till Wirsbo Herrgård för lunch i klassisk miljö. Resan går vidare till Skärets operascen som är inomhus. Vi intar våra parkettplatser och njuter av årets fantastiska operaföreställning Mozarts Trollflöjten*. Sedan väntar trerätters middag och övernattning på Grythyttans Gästgivaregård.

Måndag. Efter frukost ges tid att ta en promenad i Grythyttan innan vi beger oss till Westerqwarns Restaurang i närheten av Strömsholm. Under eftermiddagen kommer vi till Enköpings parker som är kommunens stora turistattraktion. En guide möter oss för att visa och berätta om bl. a. Fridegårdsparken, Munksundskällan och Gustav Adolfs plan som är namnen på några utav de vackra parkerna. I staden finns det över 20 parker, den mest kända är Drömparken, den stora perennparken!

Åter i Stockholm omkring klockan 18.

*Efter framförandet av Mozarts opera Figaros Bröllop 1786 blev den italienska operan på modet i Wien. Men publiken ville gärna ha underhållning på sitt eget språk. För att tillfredsställa detta behov, gav man på småteatrarna naiva sagooperor, med strid mellan onda och goda makter. En resande skådespelare, sångare, teaterdirektör och tonsättare vid namn Emanuel Schikaneder hade en fin näsa för ekonomiska möjligheter och såg  en chans inom denna genre och föreslog Mozart ett samarbete och skapade librettot till Trollflöjten, som han också skulle regissera. Han använde sig av barocktidens teatermaskineri, illusioner och djur, som till exempel apor och lejon. Handlingen utspelar sig i ett orientaliskt fantasirike. Kostnaderna blev enorma men skam den som ger sig, samarbetet fortsatte och trots motgångar och tidspress hade operan premiär 1791. Efter ett kyligt mottagande dröjde det inte länge förrän operan blev omåttligt populär. 

18 augusti 2019 - 2 dagar

2-bäddsrum: 3 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.