Chess på SäffleOperan med Lars Lerins Sandgrund och Skultuna Fabriksbutiker

11 oktober 2019 - 2 dagar

Musikalen av Benny Andersson, Tim Rice och Björn Ulvaeus gjorde succé i London och SäffleOperan kan nu stolt presentera att de tar sig ann Chess på svenska. SäffleOperan är det tredje teaterhuset i världen som ges möjlighet att spela den nya omarbetade versionen. Här blir det en storslagen musikal om strategi, passion och gränser med fokus på spelet mellan de verkliga människorna och inte längre själva schackspelet. Föreställningen bjuder på dramatik, kärlek och farligt spel men framförallt musik i världsklass!

Reseschema

Avresa från Stockholm från Stockholm kl. 9.30, Södertälje kl. 10

Fredag. Eftersom vi blir serverade en tidig middag på hotellet bjuds det denna dag på en enklare lunch i form av matig smörgås inklusive lättöl/Ramlösa och kaffe i Arboga. Sedan väntar besök på utställningshallen Sandgrund som presenterar Lars Lerins verk. Han anses vara en av de främsta inom akvarellmåleri! Hans akvareller lockar med det mästerliga ljusdunklet från Lofotens kyla, Indiens värme, barndomens värmländska skogar och Irans okända marker. Nära och fjärran finns på samma plats. Väl framme i Säffle tilldelas våra rum på First Hotel Royal. En tidig middag serveras innan vår buss tar oss till närbelägna Medborgarhuset och SäffleOperans föreställning.

Lördag. Frukost dukas fram och färden går österut. Lunch serveras på Restaurang Svampen med en härlig utsikt över Örebro. Under eftermiddagen kommer vi till Skultuna Fabriksbutiker. Här vankas kaffe med bulle och en film med Peder Lamm som handlar om bruket och dess historia. Naturligtvis ges möjlighet att fynda i fabriksbutiken.

Åter i Stockholm omkring klockan 18.

Foto: Upphovsrätt Lars Lerins Sandgrund

11 oktober 2019 - 2 dagar

2-bäddsrum: 3 890 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.