Alsace - Förra årets Succé!

29 september 2019 - 8 dagar

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9

Söndag. Färden går till Stavsjö där vi stannar för möjlighet till kaffe. Resan fortsätter genom Sverige förbi Norrköping och Linköping. I Ödeshög stannar vi för tillfälle till lunch. Vidare ned till Ljungby där vi stannar för möjlighet till eftermiddagsfika. Väl framme i Trelleborg går vi ombord på TT-Lines fartyg, tilldelas våra hytter och samlas för gemensam middag som består av en väl tilltagen buffé inklusive vin/öl. Ombord finns shop och bar. Båten avgår klockan 22.

Måndag. Frukost serveras ombord och båten anländer till Travemünde. Färden går vidare genom Tyskland, naturligtvis med uppehåll för möjlighet till kaffe och lunch. Sen eftermiddag kommer vi till Cochem. En av Moseldalens mysigaste städer med sin romantiska, gamla stadskärna, smala gränder och medeltida torg med vackert renoverade korsvirkeshus. Vi tilldelas våra rum och middag dukas fram på hotellet. 

Tisdag. Efter frukost ges lite tid för egna strövtåg innan vi far vidare. På eftermiddagen kommer vi fram till Riquewihr som är en mysig medeltidsstad med kullerstensgator, omgiven av bergskedjor och bedövande vacker natur. Här finns tid att strosa runt på egen hand innan vi samlas för att äta middag bestående av tre rätter. Middagarna i Riquewihr kommer vi att inta på olika närbelägna restauranger.

Onsdag. Efter frukost är det dags för en trevlig sightseeingtur med båt i Strasbourg. Under en dryg timmes båttur får vi höra om stadens spännande historia (hörlurar, engelska) och få se magnifika byggnader. På eftermiddagen åker vi till Dopff & Irion, en stor producent av bland annat Rieslingviner. Här väntar vinprovning, efteråt finns det även möjlighet att handla med sig av de viner vi provar. På kvällen serveras gemensam middag.

Torsdag. Frukost. Under dagen åker vi till klostret Mont Sainte Odile som ligger beläget nästan 800 meter över havet. Från klostret har vi en extraordinär panoramautsikt över Alsaceslätten. Här kommer vi att äta en trevlig lunch tillsammans. Det finns också två små kapell intill klostret med vackra mosaikmotiv som är värt ett besök. På eftermiddagen kommer vi till familjen Ruhlmans vingård i Dambach-la-ville för en vinprovning. På kvällen serveras gemensam middag.

Fredag. Efter frukost tar vi farväl av Riquewihr och beger oss till Neustadt som är navet längs Tyska Vinvägen. Tid ges till lunch vid marknadstorget omgett av romantiska gränder. Bussen tar oss till närbelägna vingården Weingut Kaiserstuhl för en trevlig vinprovning. Resan fortsätter norrut. Middag och övernattning på The Rilano Hotel i utkanten av Frankfurt.

Lördag. Frukost serveras och sedan är det dags att ta farväl av Tyskland för denna gång. Tillfälle till lunch ges under dagen och om tid finns så stannar vi vid en stormarknad i utkanten av Lübeck med ett enormt utbud av mat och framförallt dryckesvaror till bra priser. Sedan stiger vi ombord på TT-Lines fartyg i Travemünde. Middag serveras i form av buffé inkl. vin/öl och sedan väntar en god natts sömn.

Söndag. Frukost står framdukad och båten angör kajen i Trelleborg. Vi åker samma väg hem som vi åkte på utresan. Vi stannar för möjlighet till kaffe i Ljungby, lunch i Ödeshög och bensträckare. Denna dag ingår inga måltider. Åter i Stockholm omkring klockan 18.

OBS! Ta med giltigt pass.

 

29 september 2019 - 8 dagar

2-bäddsrum: 12 590 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.