Amalfikustens pärlor med Sorrento, Capri, Pompeji

10 oktober - 7 dagar

Följ med på en härlig resa till Amalfikusten när hösten börjar komma här hemma. I Italien möts vi av en behaglig värme och vi bor centralt beläget hotell. På våra intressanta utflykter får vi upptäcka några av landets mest sevärda utflyktsmål som Pompeji, Capri och en hisnande dag på slingrande vägar längs den otroliga Amalfikusten, som av många anses vara en av Europas vackraste kuststräckor.

Reseschema

Torsdag. För er som väljer att boka busstransfer startar resan på resebyrån. Vi flyger direkt från Arlanda med Norwegian direkt till Rom och landar vid lunchtid. Vad passar då bättre än att besöka en vingård! Vi får prova gårdens viner och serveras en lättare lunch. Vidare söderut och efter några timmar är vi framme i den klassiska, syditalienska pärlan Sorrento. Vi bor på centralt beläget hotell. Middag serveras på hotellet.

Fredag. Efter frukosten kan de som önskar följa med vår reseledare på en trevlig  promenad i de gamla delarna av Sorrento. Här finns små caféer där lokalbefolkningen tar en espresso i farten, modebutiker, handlare som bjuder på frukt och grönt direkt ur bakluckan, små kyrkor och restauranger som ligger gömda i romantiska gränder. Det här en stad med traditioner, charm och många vackra vyer. Eftermiddagen på egen hand. Gemensam middag på hotellet.

Lördag. Frukost smakar bra och sedan åker vi till klippön Capri, det är tveksamt om det finns någon ö som är mer omskriven än Capri. Medelhavsön har genom åren lockat till sig mängder av författare, konstnärer och andra intellektuella som alla har förförts av öns skönhet. Vi har under dagen en svensktalande lokalguide som berättar och visar. Naturligtvis besöker vi Axel Munthes livsverk på Capri, Villa San Michele. Den enastående villan ligger högt på en klippa med en utsikt som får alla att tappa andan, magiskt vackert! Lunch ingår under dagen och på kvällen kan man upptäcka någon av de trevliga restauranger som ligger nära hotellet. Idag ingår lunch istället för middag. 

Söndag. Efter frukosten går färden till Pompeji. Tillsammans med vår svensktalande lokalguide upptäcker vi det unika utgrävningsområdet. Här kan vi se hur invånarna levde i vardagen 79 e.kr. innan Vesuvius våldsamma utbrott ödelade allt. Idag ser vi hur vardagslivet kunde vara i en romersk landsortsstad för mer än 2000 år sedan, med matbutiker, offentliga bad, badrum och enskilda hem. Vi äter en gemensam lunch under dagen. Middag på hotellet.

Måndag. Frukost och därefter gör vi en heldagsutflykt längs Amalfikusten med svensktalande guide. Vi fascineras över vackra vyer, små byar som klättrar längs klippväggarna med hus i klara pastellfärger. Det glittrande azurblåa medelhavet är aldrig långt borta. Vi stannar till i Amalfi med sina trånga små gränder och torg. Här finns affärer, caféer och charmiga restauranger. Vidare klättrar vår buss på slingrande vägar upp till den lilla staden Ravello belägen på en klippa. Här besöker vi Villa Rufolo som byggdes i slutet på 1200-talet av den anrika familjen Rufolo. År 1851 köptes villan av den skotske botanikern Sir Neville Reid som renoverade den och planterade exotiska plantor i trädgården. Det var i denna trädgård som Wagner fick inspiration till operan Parsifal. Under dagen ges tid till lunch. Middag på hotellet.

Tisdag. Efter frukost har vi en hel dag att upptäcka Sorrento på egen hand. Vår reseledare ger tips och förslag på olika aktiviteter. Efter en härlig dag samlas vi åter för att äta middag tillsammans.

Onsdag. Efter frukost på hotellet börjar återfärden till Rom och SAS direktflyg till Arlanda. Vidare färd till resebyrån för er som har bokat busstransfer.

OBS! Ta med giltigt pass.

 

10 oktober - 7 dagar

2-bäddsrum: 13 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 600 kr/natt

Om busstransfer resebyrån-Arlanda önskas tillkommer 150kr. OBS ange detta i bokning!

Praktiska upplysningar

 

Vi använder cookies Jag godkänner