Andalusien med Alhambra och Gibraltar

10 november - 7 dagar

OBS! Ändrat avresedatum från 4/11 till 10/11

Följ med oss till underbara södra Spanien där temperaturen dagtid sällan sjunker under 15 grader i januari. Vårt hem blir staden Nerja, belägen precis vid den vackra sydliga kuststräckan med stränder, klippor, apelsinträd och glittrande vatten! Staden är känd för sin gemytliga stämning och genuina historiska bebyggelse. Fina promenadmöjligheter och gynnsamt prisläge. Vi bor på fyrstjärnigt hotell, beläget vid stadens torg och stranden. Området har mycket spännande att erbjuda så naturligtvis kommer vi till Morernas Alhambra och en dag beger vi oss till Gibraltar!

Reseschema

Söndag. För er som väljer att boka busstransfer startar resan på resebyrån. Direktflyget från Arlanda med Norwegian tar drygt fyra timmar ned till Malaga där vår buss väntar. Färden går vidare till den pittoreska bergsbyn Frigiliana. Vi bländas av de vitkalkade husen och beundrar de Moriska inslagen. Gemensam lunch inklusive vin serveras i byn. Här får vi vara med på provsmakning av traktens vin och stadens specialitet, ”Honung” baserad på sockerrör. Tid ges att utforska de trånga  gränderna i en av Spaniens vackraste städer! Sedan går färden till vår mysiga stad Nerja för middag och övernattning på vårt fyrstjärniga hotell.

Måndag. Efter frukost följer de som vill med vår reseledare på en promenad i Nerja för att bekanta oss med staden. Den är inte exploaterad som många andra städer längs Solkusten utan har fått behålla sin genuina charm, bland annat på grund av restriktioner som säger att man inte får bygga högre än tre våningar på husen. Den historieintresserade följer med till Nerjas museum med föremål från traktens rika historia. Eftermiddagen är fri, slå dig ned i solen och blicka ut över havet med en kaffe eller ett glas mousserande Cava? Kanske lockar ett dopp i hotellets uppvärmda utomhuspool? Till kvällen beger vi oss till en lokal bar för Flamencoshow och middag bestående av traktens kända Tapas och lokala vin.

Tisdag. Efter frukost åker vi med vår buss och snart är vi i de mysiga gränderna i Malagas gamla stadskärna med apelsinträd och otaliga uteserveringar. Här besöker vi Picassomuseet som öppnade 2003 och ser den permanenta samlingen som omfattar 233 verk, en exposé över Picassos mångsidighet och nyskapande. id ges till lunch innan vi beger oss till Nerjagrottorna, ett av världens största grottsystem. De upptäcktes 1959 av nyfikna pojkar och öppnades för allmänheten. Man går genom delar av grottan på asfalterad gång och i trappor, det kan vara blött så ta på bra skor. De enorma salarna och pelarna är som tagna ur en saga och du har säkerligen aldrig sett något liknande! Gemensam middag på hotellet till kvällen.

Nerjagrottorna


Onsdag. Eter frukost beger vi oss med buss till mytomspunna Gibraltar. Området är Brittiskt territorium och officiella språket är engelska! Vi möts av en lokalguide, åker i kabinbana upp på toppen av klippan, drygt 400 meter över havet. Här möts vi av de enda vilda aporna i Europa så håll i hatten! Vi får höra om området och dess historia. Lunch bestående av klassiska fish and chips inklusive ett glas öl/vin ingår. Tid ges sedan till fördelaktig shopping i stadskärnan vid klippans fot innan vi beger oss till Marbella. Staden är inte bara strand och turister utan i Gamla Stan lever den andalusiska själen med vita hus, mysiga gränder, blommor i balkonglådorna, fontäner, kyrkor och fina torg med ståtliga monument. Tid ges att strosa och insupa atmosfären innan det är dags att åka vidare tillbaka till Nerja, fyllda av dagens intryck! Denna dag ingår lunch istället för middag.

Gibraltar

Torsdag. Efter frukost åker vi med bussen längs det mäktiga och berömda bergsmassivet Sierra Nevada med sina snötäckta toppar! Vår färd går till Granada för ett intressant besök i Alhambra, ett stort borg- och palatsområde spektakulärt beläget på sin höjd. Den uppfördes av Morerna från 1250-talet till 1300-talets slut och är en unikt bevarad byggnad som är upptagen på Unescos Världsarvslista. En lokalguide tar oss runt, vi hänförs av arkitekturen och känner historiens vingslag. Gemensam middag till kvällen på hotellet.

Alhambra

Fredag. Frukost smakar bra och sedan är hela dagen fri att njuta av solens strålar och shoppa i gränderna i vår mysiga stad! Till kvällen samlas vi för gemensam middag på hotellet.

Lördag. Efter frukosten är det dags att ta farväl av dessa underbara trakter. Vår buss tar oss till Malagas flygplats för hemresa till Arlanda. Vidare färd till resebyrån för er som har bokat busstransfer.

10 november - 7 dagar

2-bäddsrum: 12 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

Om busstransfer resebyrån-Arlanda önskas tillkommer 150kr. OBS ange detta i bokning!

Praktiska upplysningar

 

Vi använder cookies Jag godkänner