Julmarknad på Ekenäs Slott

14 november - 1 dag

Reseschema

avresa från Stockholm kl. 8, Södertälje kl. 8.30

 Färden går till Ekenäs Slott som ligger strax utanför Linköping. Den årliga julmarknaden är mycket uppskattad. Detta är lätt att förstå då slottet är ett riktigt medeltida sagoslott med tinnar och torn som direkt skapar en känsla av förväntan och spänning. Under julmarknaden kläs hela slottet i julskrud med marschaller och granar som bidrar till att skapa den där riktigt gemytliga julstämningen. Marknaden hålls i stallet, boden, slottskällaren, ekonomibyggnader samt i flygeln.

Här hittar du över 80 av landets skickligaste hantverkare. Slöjdare i trä och halm står sida vid sida med keramiker och textilhantverkare. Här hittar alla något till släktingen eller vännen som ”redan har allt”. Gör också ett besök i matboden med julbordets alla läckerheter uppdukade. Dofterna, smakerna och kommersen är en upplevelse i sig.

Passa gärna på att få en guidad visning av slottet (drop-in i mån av plats, 40:- per person, ingår ej i resans pris). Missa heller inte ett besök på Ragnar Dahlbergs berömda café som är på marknaden. Färden går till Gamla Linköping med sin gammaldags charm. Här serveras lunch på Wärdshuset. I den kulturhistoriska miljön finns en gammeldags handelsbod, hantverkare och det viktigaste av allt…... Cloettas utförsäljning!

Åter i Stockholm omkring klockan 18.

 

14 november - 1 dag

1 190 kr/person

Praktiska upplysningar

 

Vi använder cookies Jag godkänner