Gardasjön – Italiens glittrande pärla

17 april 2020 - 9 dagar

Följ med på en härlig resa i vacker försommartid med underbara naturupplevelser genom Europa till Gardasjön. Här bor vi i klassiska Riva del Garda med sina trånga gränder, små torg, citron- och olivlundar, allt kantat av den glittrande azurblåa Gardasjön. Vi gör utfärder till romantikens stad Verona, tar en båttur på Gardasjön med strandhugg i Limone och naturligtvis provar vi viner hos en av traktens vinproducenter.

Reseschema

avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9

 Fredag. Färden går till Stavsjö där vi stannar för möjlighet till kaffe. Resan fortsätter genom Sverige förbi Norrköping och Linköping. I Ödeshög stannar vi för tillfälle till lunch. Vidare ned till Ljungby där vi stannar för möjlighet till eftermiddagsfika. Väl framme i Trelleborg går vi ombord på TT-Lines fartyg, tilldelas våra hytter och samlas för gemensam middag som består av väl tilltagen buffé inklusive vin/öl. Ombord finns shop och bar.

 Lördag. Frukost serveras ombord och färden går genom ett vårfagert Tyskland. Vi stannar till för möjlighet till lunch och gör trevliga stopp längs vägen. Framåt eftermiddagen kommer vi fram till Nürnberg. Här bor vi centralt innanför den historiska stadsmuren och i närheten av St. Jakobs Kyrka. Middag serveras på hotellet. De som önskar kan ta en kvällspromenad och insupa atmosfären med de vackra byggnader som kantar stadens gränder och torg.

Riva del Garda

 Söndag. Efter hotellets frukostbuffé går färden söderut och vi passerar snart gränsen till Österrike och vidare in i Italien. Under dagen kommer vi att möta många vackra vyer när vi färdas genom alplandskapet. Vi kommer att stanna längs vägen för möjlighet att äta lunch. På sen eftermiddag är vi framme vid resans slutmål, Riva del Garda.

Riva del Garda ligger mycket vackert vid Gardasjöns nordspets med alperna som bakgrund. Här kommer vi att bo fyra nätter på ett trevligt fyrstjärnigt hotell som ligger precis i utkanten av staden. Middag serveras på hotellet.

 Måndag. Efter hotellets frukost tar vi en promenad i Riva som av många anses som den vackraste orten vid Gardasjön. Vi går längs med sjöns strand och passerar små torg vilka är kantade av uteserveringar. Kanske någon vill stanna till för att ta en espresso och samtidigt njuta av båttrafiken på Gardasjön? Vi samlas åter för att besöka en välrenommerad vingård som ligger strax utanför Bardolino. Till vingården åker vi längs med Gardasjön. Väl framme får vi prova gårdens egna viner. Därefter besöker vi deras olivoljemuseum där vi får provsmaka och höra om framställningen. Naturligtvis finns det möjlighet att köpa med sig hem av gårdens olika produkter. Middag på hotellet.

 Tisdag. Efter frukosten åker vi till Verona, romantikens stad, som är så starkt förknippad med historien om Romeo och Julia. Den berömda balkongen ligger mitt i staden, ett stenkast från det vackra torget Piazza Delle Erbe. Verona kallas också för operans stad, naturligtvis för att den välbevarade romerska amfiteatern finns här, där så många av världens operastjärnor har uppträtt.

Vi promenerar tillsammans med en guide som berättar och visar. Verona är en liten behändig stad som är gjord för att flanera i. Den medeltida strukturen och byggnationen gör promenaden trevlig och spännande. Tid finns även för egna strövtåg och för att äta lunch på någon av de små trevliga uteserveringar som kantar stadens många torg. Middag på hotellet.

 Onsdag. Efter vår frukost väntar båten för en härlig tur på Gardasjön. Båten åker från Torbole till Limone, en liten charmig stad som ligger mellan bergen och den glittrande sjön. Här finns en promenadväg längs stranden som är kantad av uteserveringar. Kanske passar det bra med en lunch? I gränderna ligger många små trevliga affärer och de som önskar kan handla med sig något hem, varför inte en vällagrad parmesanost eller en god olivolja? Väl åter i Riva del Garda finns det tid att strosa runt i staden och njuta av vyerna längs strandpromenaden. Middag på hotellet.

 Torsdag. Frukost dukas fram och vi tar adjö av Riva del Garda för denna gång och börjar vår resa hemåt. Tillfälle till lunch ges under dagen och vi kommer fram på sen eftermiddag till vårt trevliga hotell strax utanför Würzburg. Middag på hotellet.

 Fredag. Efter vår frukost börjar färden genom Tyskland och i Travemünde stiger vi ombord på TT-Lines fartyg. Ombord serveras middag i form av buffé där öl och vin ingår. Sedan väntar en god natts sömn.

 Lördag. Frukost står framdukad och båten angör kajen i Trelleborg. Vi åker samma väg hem som vi åkte på utresan. Vi stannar för möjlighet till kaffe i Ljungby, lunch i Ödeshög och bensträckare. Åter i Stockholm omkring klockan 18.

OBS! Ta med giltigt pass.

 

17 april 2020 - 9 dagar

2-bäddsrum: 11 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

Praktiska upplysningar

 

Vi använder cookies Jag godkänner