Toscana med buss

29 september - 11 dagar

Resan är inställd pga Coronans verkningar, samtliga resenärer är kontaktade och full återbetalning sker.

Följ med till Toscana, en underbar del av Italien som är känt för sitt böljande mjuka landskap med ståtliga cypresser, olivträd och frodiga vinodlingar som klättrar längs sluttningarna. Vi åker bekvämt med vår buss genom Europa till den anrika kurorten Montecatini Terme. Där bor vi på ett trevligt, centralt beläget hotell. Utflykterna går till renässansens högborg Florens och den välbevarade medeltida staden Siena samt besök på en härlig vingård i Chiantiområdet. Vi passar även på att prova viner i Rüdesheim på återresan mot Stockholm.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl 8.30, Södertälje kl 9, Nyköpingsbro (södergående) kl. 10

Tisdag. Färden går till Stavsjö där vi stannar för möjlighet till kaffe. Resan fortsätter genom Sverige förbi Norrköping och Linköping. I Ödeshög stannar vi för tillfälle till lunch. Vidare ned till Ljungby där vi stannar för möjlighet till eftermiddagsfika. Väl framme i Trelleborg går vi ombord på TT-Lines fartyg, tilldelas våra hytter och samlas för gemensam middag som består av en väl tilltagen buffé inklusive vin/öl. Ombord finns shop och bar.

Onsdag. Efter en tidig frukost fortsätter resan söderut genom Tyskland. Stopp görs för möjlighet till kaffe och lunchrast. Resan går till Würzburg i Bayern. Trots bombanfall 1945 är staden känd för de välbevarade kyrkorna med olika stilar som Romansk, Gotisk, Renässans och framförallt Barock. Middag och övernattning på centralt belägna Hotel Strauss.

Torsdag. Frukost dukas fram och under dagen möts vi av många vackra naturscenerier. Färden går genom Bayern med Alperna som majestätiskt kantar vägen när vi passerar gränsen mot Österrike. Även denna dag stannar vi till för möjlighet till kaffe och lunchrast. I Tyrolens huvudstad Innsbruck väntar middag och övernattning på centralt belägna Hotel Grauer Bär.

Fredag. Efter frukost fortsätter färden söderut mot den italienska gränsen och vi åker genom Brennerpasset. Landskapet förändras och i de norra delarna av Italien klättrar vinodlingarna vackert längs med bergssidorna. Vi passerar Verona och Bologna. Motorvägen skär genom Apenninerna till Florens där vi byter riktning västerut till resans mål Montecatini Terme. Här bor vi på centralt belägna hotell Grandhotel Nizza et Suizze. Middag på hotellet.

Lördag. Efter frukost åker vi till Florens – renässansens högborg. Här möter vi vår lokalguide som kommer att berätta och visa oss runt. Vi gör en stadspromenad till fots och upptäcker hur mycket som finns bevarat från stadens storhetstid under 1400- och 1500-talen. Under den tiden växte Florens till ett av Europas viktigaste finansiella och konstnärliga centrum under den mäktiga familjen Medicis ledning. Vi äter lunch tillsammans på trevliga Osteria dei Baroncelli. Efter en dag full av intryck är vi åter tillbaka i Montecatini Terme där middag serveras på vårt hotell.

Söndag. Efter frukost gör vi en tur genom Toscanas böljande landskap till den medeltida staden Siena. Här möts vi av en kunnig lokalguide som visar och berättar när vi tar en promenad i den välbevarade stadskärnan. Staden är fylld av vackra palats och byggnader i gotisk stil. Naturligtvis går vi över stadens berömda snäckskalsformade torg, som är känt för sina hästkapplöpningar Il Palio, som äger rum två gånger per år med traditioner troligtvis redan från medeltiden. Tid ges för lunch och att strosa runt på egen hand. Middag på hotellet.

Måndag. Efter frukost ges tid att på egen hand njuta i Montecatini Terme. Sedan åker vi till Chiantiområdet, hjärtat i Toscana. Denna del är vida känd för sitt fantastiska landskap och sina underbara viner. På det vackra vinslottet Castello il Palagio serveras lunch och vi får prova gårdens viner. Middag på hotellet.

Tisdag. Efter vår frukost tar vi adjö av Toscana och Montecatini Terme. Färden går först mot Medelhavet för att sedan riktas norrut, förbi Milano och vidare över gränsen till Schweiz. På vägen passerar vi Lugano, Chur och åker längs gränsen till Lichtenstein och floden Rhen. Vi kommer att se ett fantastiskt landskap i Alperna. Strax efter att vi har passerat gränsen till Österrike kommer vi till dagens mål Feldkirch. Här bor vi precis i kanten av den historiska stadskärnan. Under dagen stannar vi för lunch- och kaffepauser. Middag serveras på vårt hotell. 

Onsdag. Efter frukosten startar färden och snart passerar vi den tyska gränsen vid Bodensjön och åker vidare norrut till den pittoreska, genuina vinstaden Rüdesheim vid Rhen. Här bor vi på ett centralt beläget hotell som ligger invid torget.  Tillfälle till lunch och kaffepauser ges under dagen. Innan vi serveras middag på hotellet tar vi en kort promenad till en trevlig vinkällare där vi kommer att få prova några olika viner som producerats i trakten.

Torsdag. Efter frukost är det dags att ta farväl av dessa fantastiska trakter för denna gång och åka mot Travemünde. Tillfälle till lunch ges under dagen och om tid finns så stannar vi vid en stormarknad med ett enormt utbud av mat och framförallt dryckesvaror till bra priser. Sedan stiger vi ombord på TT-Lines fartyg i Travemünde. Middag serveras i form av buffé inklusive vin/öl och sedan väntar en god natts sömn.

Fredag. Frukost står framdukad och båten angör kajen i Trelleborg. Vi åker samma väg hem som på utresan. Vi stannar för möjlighet till kaffe i Ljungby, lunch i Ödeshög och bensträckare. Denna dag ingår inga måltider.

Åter i Stockholm omkring klockan 18.

OBS! Vid bokning ange namn som det står exakt i passet, passet ska även tas med på resan.

 

29 september - 11 dagar

2-bäddsrum: 14 790 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

Önskas utsideshytt tillkommer 600:- / hytt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.