Konst på Franska Rivieran med Chagallmuseet, Picassomuseet, Auguste Renoirs hem och ateljé, Fondation Maeght m.m.

12 oktober - 5 dagar

Resan är inställd pga Coronans verkningar, samtliga resenärer är kontaktade och full återbetalning sker.

Följ med till en av våra populära destinationer – Franska Rivieran!

Vi ser konst på världsberömda museer och hör vågorna slå mot anrika stranden vid Promenade des Anglais. Vårt hotell har ett extremt bra läge, nära strandpromenaden, shoppinggator och Gamla stan. Denna resa passar även dig som inte är konstintresserad utan bara vill komma ned till dessa härliga trakter!

Reseschema

  Måndag. Vi flyger direkt med Norwegian till Nice. Vår buss möter oss och vi åker till ett av världens mest berömda hotell, anrika Hotel Negresco! Här serveras en lunch bestående av två rätter inklusive ett glas vin/öl/läsk. Sedan forsätter vi till närbelägna Chagallmuseet som byggdes på 1960-talet. Den ryskfödde konstnären Marc Chagall hade skänkt 17 stora dukar åt franska staten och man beslöt att bygga ett modernt museum med många öppna ljusa ytor. Dukarna är museets stora dragplåster, men även tavlor med teman som kärlek mellan man och kvinna. Vi fortsätter med bussen till vårt hotell och tilldelas våra rum för fem nätter. Till kvällen samlas vi för promenad till den gemensamma middagen på närbelägen restaurang.

 Tisdag. Efter frukost gäller det att ta promenadvänliga skor för idag följer de som vill med på en cirka tre kilometer lång promenad längs havet och in i Gamla Stans gränder.

På Florian ser vi tillverkningen och kanske handlar med oss något av traktens traditionella konfekt, kanderade blommor och frukter! Sedan bjuds enklare lunch i form av Sallad Nicoise inklusive ett glas vin/öl/läsk. Eftermiddagen är fri, varför inte njuta av solens strålar vid stranden? Idag ingår lunch istället för middag.

 Onsdag. Efter frukost tar vi promenaden till MAMAC, Nice museum för modern konst. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg och shopping. Till kvällen samlas vi för promenad till den gemensamma middagen på vår restaurang.

Torsdag. Efter frukost beger vi oss med bussen till det välkända konstmuseet Fondation Maeght. Museet invigdes 1964 och finansierades av Marguerite och Aimé Maeght för att presentera modern konst i alla dess former. Konstnärer och skulptörer medverkade för att kunna förverkliga denna fantastiska plats! Här i museet och trädgården finner vi verk av Chagall, Brague, Kandinsky, Giacometti och Miro. Vi besöker även den närbelägna, djärvt placerade bergsbyn, konstnärsbyn Saint Paul de Vence, här ges tid till lunch och besök i gallerier. Till kvällen samlas vi för promenad till den gemensamma middagen på vår restaurang.

 

 Fredag. Frukost dukas fram och sedan bär det av till Cagnes sur mer där vi bland olivträden hittar Auguste Renoirs sista hem. Huset innehåller även två målarateljéer, konstverk, skulpturer, fotografier och personliga ägodelar. Färden går vidare till Antibes. Här ges tid till lunch och egna strövtåg innan vi besöker det berömda Picassomuseet. Vi tar bussen till flygplatsen och direktflyget till Arlanda. Vidare färd till resebyrån för er som har bokat buss. Idag ingår varken lunch eller middag.

Renoirs ateljé

 OBS! Vid bokning ange namn som det står exakt i passet, passet ska även tas med på resan.

 

12 oktober - 5 dagar

2-bäddsrum: 12 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

Busstransfer resebyrån-Arlanda t/r: 150:-

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.