Oktoberfest i Bremen

15 oktober - 5 dagar

Resan är inställd pga Coronans verkningar, samtliga resenärer är kontaktade och full återbetalning sker.

Häng med till Nordtysklands egen Oktoberfest, Bremen Freimarkt som är en tradition sedan år 1036! Vi bor i Bremen på mycket centralt belägna H+ Hotel och rycks med i festligheterna.
Fyrverkerier, karuseller, sjudande folkliv med öl och korv i mängder!

Reseschema

avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9, Nyköpingsbro (södergående) kl. 10

Torsdag. Färden går till Stavsjö där vi stannar för möjlighet till kaffe. Resan fortsätter genom Sverige förbi Norrköping och Linköping. I Ödeshög stannar vi för tillfälle till lunch. Vidare ned till Ljungby där vi stannar för möjlighet till eftermiddagsfika. Väl framme i Trelleborg åker vi ombord på TT-Lines fartyg, tilldelas våra hytter och samlas för gemensam middag som består av väl tilltagen buffé inklusive vin/öl. Ombord finns shop och bar.

Fredag. Frukost dukas fram ombord innan båten angör kajen i Travemünde. Redan under förmiddagen är vi framme Bremen där vi möter en svensktalande lokalguide för en guidad tur till fots i den fina Hansastaden. Vi tas med på en resa genom århundraden. Byggnader, gator, torg och kvarter berättar alla om stadens spännande historia. I Bremens äldsta kvarter, Schnoor, ligger de små husen från 1400 och 1500-talet tätt intill varandra. På dessa små slingrande gator och pyttesmå torg finns idag konsthantverk, guldsmeder och gallerier. Turen avslutas vid det stora torget Marktplatz som är Hansastadens hjärta och säkerligen en av de vackraste platserna i Tyskland. Här imponerar det över 600 år gamla rådhuset. Här känner vi även igen bronsstatyn av Bremer Stadtmusikanten med åsnan, hunden, katten och tuppen som påminner om bröderna Grimms saga. Tid ges till lunch och egna strövtåg innan vi tilldelas våra rum på centralt belägna H+ Hotel. Festen har startat under dagen så följ gärna med ut och svinga en bägare! Staden myllrar av festsugna människor på stadens gator och torg. Omkring fyra miljoner människor lockas hit under den sjutton dagar långa festivalen som hålls på flertal ställen i staden. Det stora festivalområdet är beläget en och halv kilometer från hotellet.

Denna dag ingår varken lunch eller middag.

Lördag. Efter frukost är dagen fri för egna aktiviteter. De som vill åker med till en stormarknad med ett stort utbud av mat och framförallt dryckesvaror till bra priser. Tillbaka i Bremen fortsätter folkfesten. Evenemangen är många och staden har även många intressanta museer. Om inte någon av alla nöjesattraktionerna som pariserhjul och bergochdalbanan lockar så varför inte besöka den historiska marknaden med hantverkare, smeder och glasblåsare? Denna dag ingår varken lunch eller middag.

Söndag. Efter frukost och en välförtjänt sovmorgon åker vi till Lübeck och gör en stadsrundtur till fots. Naturligtvis ingår besök på Niederegger med sin fantastiska marsipan. Tillfälle till lunch ges under dagen. Till kvällen går vi ombord på TT-Lines fartyg i Travemünde. Middag i form av buffé inkl. vin/öl och sedan väntar en god natts sömn.

Måndag. Frukost serveras ombord. Vi åker samma väg hem som vi åkte på utresan. Vi stannar för möjlighet till kaffe i Ljungby, lunch i Ödeshög och bensträckare. Denna dag ingår inga måltider. Åter i Stockholm omkring klockan 18.

OBS! Vid bokning ange namn som det står exakt i passet, passet ska även tas med på resan. 

 

 

15 oktober - 5 dagar

2-bäddsrum: 7 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

Önskas utsideshytt tillkommer 600:- / hytt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.